Rehabcenter

Vi tar emot hästar för rehabilitering på anläggningen. Trav- Galopp- Rid-hästar. Med mycket goda resultat, många är de hästar som kommer tillbaks till tävlingsbanorna igen, ofta i en ännu bättre form än tidigare då vi har stor erfarenhet av uppträning av tävlingsindivider på ett sätt som STÄRKER , BYGGER UPP och LÄKER hästen.

Vi har i ett flertal fall fått hästar friska, hästar som det trots tidigare stora ansträngningar, ej gått att få friska .

Vi har även vid ett flertal tillfällen fått hästar, som varit utdömda till slakt av veterinärer tillbaks på tävlingsbanan. Dessa har varit lyckliga, vinnande och friska hästar i flera år efter tiden här på REHAB, Grytåsa.

De har vunnit V75-lopp, galopplopp och hopp- dressyr- tävlingar, efter rehabiliteringen.

Vi tar även emot hästar för kastrationer. Ombesörjer transport från klinik med hästar som blivit kastrerade eller haft andra operativa ingrepp och som sedan rehabiliteras här på anläggningen.

Styrkan ligger i förmågan att se och läsa av helheten, fodra för att ge hästen tillfälle att själv läka ut och sjukgymnastisera så att den orkar bygga upp sitt skelett och sina senor, ligament och muskulatur, sedan successivt bygga upp den till en stark atletisk tävlingsindivid.

Massage ,magnetopuls, örter, akupressur är även delar av behandlingen.

Pris:  220:-/dag. Moms tillkommer. I priset ingår skötsel, foder, träning och dagliga behandlingar.

Tillkommer: ev veterinär- eller klinik behandling, ev transporter, mediciner, samt ev andra externa behandlingar.

IMG_2817 in vivo face

Vi har med goda resultat rehabiliterat hästar med: ryggproblem, ledbesvär, ligamentskador, senskador, lagringskvalsterallergier, luftvägsproblem, hovproblem, psykologiska problem, samt hästar som har gjort operativa ingrepp av alla de slag (vi ombesörjer transport från kliniken).

Förutom detta har vi rehabiliterat hästar som har varit osamarbetsvilliga eller på något sätt varit svåra att rida eller köra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>