MSM och Bioalger

MSM

PRIS: 28 kg kostar 7000:- + moms = 8750 kronor.  1 kg kostar 295:- + moms=369 :- Frakt tillkommer.

MSM, GER DIN HÄST KRAFT OCH RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR ATT KUNNA TRÄNA OCH PRESTERA BÄTTRE.

MSM är MetylSulfonylMetan, är ett naturligt svavelhaltigt ämne. Organiskt svavel är en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, proteiner, enzymer, hormoner och immunoglobulin. Organiskt svavel är något som finns i varenda cell i våra kroppar. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne, i vikt räknat ?  och det är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, päls och hovar. Organiskt svavel är med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp. Får inte kroppen tillgång till svavel i den omfattning den behöver, så kan bristsymptom uppstå. Genom att komplettera kosten med MSM, så fyller du på hästens svavelförråd och du får en piggare och mer välmående häst. MSM är ett naturligt förekommande ämne ute i naturen. Det finns i bla mjölk och gräs. Tyvärr så förstörs det vid torkning och upphettning. Man räknar med att en häst som går på grönbete får i sig ca ett gram MSM om dagen. Får hästen hösilage eller hö däremot, får den i sig väldigt lite MSM – eftersom ämnet förstörs vid torkningsprocessen. När hästen får tillskott av MSM så kan kroppen reparera sig själv och den vägen hålla sig friskare. Hästen får dessutom en förbättrad cirkulations- och syreupptagningsförmåga. Det leder i sin tur till att mjölksyratröskeln förskjuts avsevärt.

Hästen återhämtar sig snabbare efter träning, blir piggare och får oftast bättre aptit. Hästen får dessutom starkare hovar samt en vackrare man och päls  eftersom svavlet i MSM hjälper kroppen att bygga upp de proteiner, kollagen och keratin, som behövs som byggstenar i de processerna.

Då MSM faktiskt har förmågan att tränga genom det översta hudlagret, så kan man blanda MSM i en salva och applicera i pälsen.

Studie visar att hästar som får MSM blir uthålligare och mår bättre
I en studie utförd av den välkände veterinären Ronald D. Riegel, konstaterar man att den grupp av hästar som dagligen fått 20 gram MSM i kosten, allihop sänkt sina träningstider på bana med i snitt 2,6 sekunder. Hästarna blir mer träningsbenägna och återhämtar sig snabbare efter träningen. Hästarna höjer sin mjölksyratröskel markant vilket leder till att de får en helt annan uthållighet på banan. Egenskaper som dessa har lett till att många av de stora stallen inom trav- och galoppsporten fått upp ögonen för ämnet och med gott resultat ger sina hästar MSM som tillskott.

Läs hela studien här: Racehorse Study.pdf

Doseringsanvisning för hästar:
Se inte doseringsanvisningen som något du måste följa blint. Du kan mycket väl experimentera själv. Ju högre dos desto snabbare resultat brukar man få. MSM är ett av naturens ogiftigaste ämnen och man har konstaterat att det är lika ogiftigt som vatten. Man måste komma upp i doser om flera kilo per dag, innan en häst skulle börja må dåligt av dosen. Första tio dagarna ger du hästen 40 gram per dag, sedan 20 gram om dagen fortsättningsvis. En ponny som är mindre, ger man en något mindre dos. Beräkna ungefär 30 gram under de första tio dagarna, sedan 15 gram om dagen.

MSM är ett mycket väldokumenterat ämne. MSM har studerats noggrant under ca tjugo års tid. Det är ett i kosten och i kroppen förekommande ämne, som både människor och djur mår bra av att få som kosttillskott.

MSM för hundar och katter
Hundar får många gånger problem med rörelseapparaten. Genom att få tillskott av biologiskt användbart svavel i form av MSM, så kan hundarnas kroppar i högre grad än tidigare utföra underhåll och reparation av kroppen. Gamla orkeslösa hundar som uppvisar tydliga symtom på förslitningar blir på kort tid piggare och mer rörliga. Dosering: En hund eller en katt som väger mindre än tio kilo, rekommenderas ta 250-500 mg MSM per dag. Om djuret väger mellan tio till tjugo kilo, så rekommenderas 500-750 mg MSM per dag. Ett djur som väger tjugo till trettio kilo ska ha 750-1250 mg. Väger djuret trettio till fyrtio kilo så rekommenderas 1250-2000 mg MSM per dag. En djur som väger mer än fyrtio kilo ska ha 2500-3000 mg MSM per dag. 1000 mg motsvarar ett gram vilket motsvarar ett kryddmått ungefär.

Kor har problem med klövarna
Svenska kor har problem med klövarna. I en ny studie av 5000 västsvenska kor hade 72 procent någon form av skador på klövarna. De skador vi ser orsakas ofta av att korna står i en dålig miljö. Då ser man oftast eksem eller man ser klövröta, det vill säga bortfall av klövhorn, eller att de påverkas av fång, en inflammation av läderhuden inne i klövkapseln.

MSM, naturlig näring är ingen medicin
Kom ihåg att MSM bara är ett kosttillskott och alltså inte är någon medicin. MSM påverkar inte annan medicinering, det finns inga kända kontraindikationer.

Svovel er nödvendig for dannelse av svovelholdige
aminosyrer, for optimal utnytting av nitrogenet i plantematerialet
og for godt grovfö?ropptak..

Sulfur is an essential component of various compounds and processes in the body, and is necessary for the synthesis of collagen, immunoglobulin and enzymes. In the body, sulfur:

* Maintains cell membrane flexibility and permeability, promoting an efficient exchange of nutrients and waste products.

* Ensures connective tissue health and the formation of collagen.

* Provides the body with raw materials needed to create new cells, to repair and replace damaged tissues and organs.

* Figures into energy production, as a component of insulin and a prerequisite for normal carbohydrate metabolism.

* Is essential in maintaining the body’s crucial acid/alkaline (pH) balance.

* Is an activator of thiamine, vitamin C, biotin and pantothenic acid

Bioalger

BIOALGER fodertillskott till hästar och andra husdjur.
Fodertillskottet består ALGER i mjölform, det innehåller alla kända former av mineraler och spårämnen, närmare ett tjugotal olika aminosyror, styrkan i att använda alger som foder tillskott ligger i den unika balansen av mineralerna och spårämnena samt den höga tillgängligheten för kroppen, detta gör att djuren tillgodogör sig de så livsviktiga ämnena mycket bra alternativ och på så sätt utgör ett bättre alternativ än syntetiskt framställda vitaminer och grusmineraler, vilka djuren har svårt att tillgodogöra sig.
Fodertillskottet finns i två förpackningsstorlekar: plastpåse 1 kg samt säck om 25 kg.
OBS.kalk måste tillföras.
Pris: 25 kg säck kostar 780:- + moms 195:-=975 kronor, frakt tillkommer
Pris: 1 kg påse kostar 40:- + moms 10:- = 50 kronor, frakt tillkommer

Dosering för BIOALGER fodertillskott:

Hästar som väger cirka 250 kg 50 gr/dag. (0,5 dl)
Hästar som väger cirka 500 kg 100 gr/dag. (1 dl)
Kor 100 gr/dag.
Kattdjur 1 gram per 4 kg vikt/dag.
Suggor 3 procent inblandat i fodret.
Slaktsvin 2 procent inblandat i fodret.
Smågrisar 4 procent inblandat i fodret.
Får, Getter, Ankor, Gäss 1 gr per 2 kg vikt/dag.
Höns 1 procent inblandat i fodret.

Ring oss  för att köpa produkter.

Grytåsa Ridcenter AB
Grytåsa 415
286 91 Örkelljunga, Sverige

Telefon:
Anläggningsnummer: 07077-53307
Bostad/kontor: 0435-53307
Mobiltelefon: 07077-53307

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>